Wijzigingen in aanvraagproces WBSO

Wilt u vanaf 1 januari 2021 gebruikmaken van de WBSO? Zorg dan dat uw aanvraag uiterlijk 20 december 2020 is ingediend. Voor zelfstandigen is dit 1 januari 2021. Vanaf volgend jaar zijn er een aantal wijzigingen in het aanvraagproces, zoals een nieuw aanvraagportaal en de verhoging van het niveau van eHerkenning naar eH3.

RVO bouwt op dit moment aan een nieuw aanvraagportaal ter vervanging van het huidige eLoket. Dient u zelfstandig de WBSO-aanvraag in zonder intermediair of tussenpersoon? Dan kunt u uw aanvraag voor 2021 al indienen via dit nieuwe portaal. U heeft hiervoor eHerkenning eH2+ of eH3 nodig. Op dit moment is er nog sprake van een overgangsfase. Het nieuwe portaal is alleen geopend voor het aanvragen van WBSO. Het doorgeven van Burgerservicenummers (BSN’s) verloopt nog via eLoket. Naar verwachting is het in het tweede kwartaal van 2021 mogelijk alle WBSO-zaken te regelen in het nieuwe portaal: het indienen van een aanvraag, het melden van de realisatie en het doorgeven van BSN-nummers.

Verhoging eHerkenning naar eH3

Vanwege nieuwe wetgeving (wet Digitale Overheid) adviseert RVO bedrijven die zelfstandig WBSO-aanvragen indienen, om vanaf 1 januari 2021 eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau eH3 te gebruiken voor alle WBSO-formulieren. Tot 1 juli 2021 geldt een overgangstermijn. Gedurende deze periode is het nog mogelijk in te loggen met de huidige niveaus.

Deskcontroles vervangen tijdelijk bedrijfsbezoeken

Vanwege de gezondheidsrisico’s door het Corona-virus vinden er voorlopig geen bedrijfsbezoeken plaats. In plaats hiervan controleert RVO steekproefsgewijs de S&O-administratie via zogenoemde deskcontroles. Voor het uitvoeren van deze deskcontrole kan u worden gevraagd  (een deel van) de S&O-administratie op te sturen. Vooraf ontvangt u een brief over de controle die RVO wil uitvoeren, de gegevens die er nodig zijn en voor welke datum u deze gegevens moet aanleveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.