Subsidieregeling Tel mee met Taal gaat 1 mei weer open

De subsidieregeling Tel mee met Taal (TELTAAL) zal van 1 mei, 09.00 uur tot en met 31 mei, 00.00 uur 2020 opnieuw worden opengesteld voor het indienen van aanvragen. Via Tel mee met Taal is er subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid.

De regeling zal wel worden gewijzigd ten opzichte van 2019. Zo wordt onder andere de subsidie voor regionale samenwerkingsverbanden geschrapt. Hiervoor in de plaats zijn er aanvullende middelen via gemeenten beschikbaar.

Daarnaast wordt het systeem van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ vervangen door loting. Hierdoor krijgt iedere aanvrager evenveel kans om subsidie te krijgen.

Verder zal de subsidie nu moeten worden verantwoord vanaf € 25.000, dit was € 50.000.

Het artikel gaat verder onder de afbeelding

Voor wie?
Werkgevers, scholen, bibliotheken, instellingen voor jeugdgezondheidszorg, of voorschoolse voorzieningen kunnen subsidie aanvragen voor de aanpak van laaggeletterdheid. Ook als er al eerder subsidie is ontvangen van Tel mee met Taal kan er deze ronde subsidie worden aangevraagd. Net als in vorige jaren is er subsidie beschikbaar voor

  • Projecten en cursussen taal, rekenen en/of digitale vaardigheden gericht op laagtaalvaardige ouders.
  • Cursussen taal, rekenen en/of digitale vaardigheden gericht op laaggeletterde werknemers.

Voor meer informatie zie www.telmeemettaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.