Raad & Daad geeft advies op het gebied van drie soorten investeringsaftrek: Via de EIA kunt u voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie en via de MIA voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken. Aanvullend daarop is de nieuwe regeling ISDE opengesteld voor specifiek de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Investeringsaftrek

Via de Energie-investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Uw investering moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten specifieke investeringen op de energielijst staan. Deze vind u in onze publicatie pagina.

Door gebruik te maken van de EIA betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert dit u 11% belastingvoordeel op. Naast dit belastingvoordeel leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op.

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Met de MIA kunt u profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Uw investering moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten specifieke investeringen op de milieulijst staan. Deze vind u in onze publicatie pagina.

Voor het stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame energie worden verwarmd, is zowel voor particulieren als zakelijke gebruikers de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) opengesteld. De ISDE is een tegemoetkoming voor het aanschaffen van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels om energie te besparen en CO₂-uitstoot terug te dringen.

Inspiratie

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om binnen uw bedrijf energie te besparen mét fiscaal voordeel van deze regelingen? Of bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn om te investeren in de meest milieuvriendelijke oplossingen mét fiscaal voordeel? Neem contact op met een adviseur van Raad & Daad. Wij zoeken voor u de juiste energiezuinige en milieuvriendelijke investeringen waardoor u gebruik kunt maken van deze regelingen.

Aanvragen

Wees op tijd met het aanvragen van EIA of de MIA: binnen 3 maanden na het geven van de opdracht (schriftelijk dan wel mondeling).