AAL-regeling weer geopend: deadline voor projectaanvragen ligt op 22 mei 2020

De ‘challenge’ van de subsidieronde van 2020 is ‘Healthy Ageing With The Support Of Digital Solutions’. Deze call staat open voor innovatieve, transnationale én multidisciplinaire samenwerkingsprojecten gericht op het ontwikkelen, evalueren en op de markt brengen van ict-oplossingen voor ouderen en hun omgeving.

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Naast deze ‘traditionele’ AAL-projecten biedt de call de mogelijkheid om ook ‘kleine’ samenwerkingsprojecten in te dienen, gericht op het ontwikkelen van nieuwe ideeën, concepten en/of aanpakken voor ict-oplossingen voor ouderen. De ‘traditionele’ samenwerkingsprojecten hebben een looptijd van 12 tot 30 maanden en kunnen maximaal € 2,5 miljoen ondersteuning ontvangen. Voor de gezamenlijke Nederlandse partners in een project is in totaal een subsidiebudget beschikbaar van maximaal € 500.000. De ‘kleine’ samenwerkingsprojecten hebben een looptijd van 6 tot 9 maanden en kunnen ten hoogste € 300.000 steun tegemoet zien. Voor de gezamenlijke Nederlandse partners in een project is in totaal een subsidiebudget beschikbaar van maximaal € 100.000.

Beide soorten samenwerkingsprojecten moeten worden uitgevoerd door consortia bestaande uit minimaal drie onafhankelijke organisaties uit drie verschillende AAL-landen, waar onder een gebruikersorganisatie en een bedrijf. Voor de verschillende soorten partners in AAL-projecten gelden verschillende maximale subsidiepercentages die variëren van 40% tot 75%.  In totaal is voor de oproep ruim € 24 miljoen te verdelen, waarvan circa € 2,5 miljoen voor Nederlandse deelnemers. De sluitingsdatum voor het indienen van aanvragen is 22 mei 2020, 17.00 uur.

Doel van het AAL-programma is de ontwikkeling van innovatieve, op ict gebaseerde oplossingen voor ouderen en hun omgeving. Het gaat om producten en diensten die de kwaliteit van leven verbeteren en ouderen in staat stellen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en te leven, ook als ze last krijgen van lichamelijke en/of geestelijke beperkingen.

Meer informatie via AAL Europe en ZonMw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.