Nieuwe ZonMw-vouchers voor innovatie op het gebied van sport en bewegen

ZonMw heeft de oproep Sportinnovator Vouchers 2020 geopend. De vouchers zijn een nieuwe subsidiemogelijkheid binnen het bestaande programma Sportinnovator (SPORTINNO).

Het doel van de Sportinnovator Vouchers is om innovatie op het gebied van sport en bewegen bij gemeenten en sportbonden te stimuleren.

Een gemeente of sportbond dient samen met een Sportinnovator-centrum een aanvraag in. Per Sportinnovator-centrum worden maximaal twee vouchers toegekend. Een gemeente of sportbond kan bij één aanvraag projectleider zijn.

Artikel gaat verder onder de afbeelding

De voucher biedt financiële ondersteuning bij een innovatievraag van een gemeente of sportbond. De vraag moet betrekking hebben op één van de zes ambities uit het Nationaal Sportakkoord. Met een voucher wordt de expertise van een Sportinnovator-centrum ingezet. Bij voorkeur gaat het om een nieuwe samenwerking tussen een Sportinnovator-centrum en gemeente/sportbond of een nieuw project.

Onder innovatie wordt zowel technologische als sociale innovatie verstaan. Hieronder valt ook een nieuwe toepassing (bijvoorbeeld vertaling vanuit een andere sector of toepassing in een andere regio). Het kan gaan om advies, onderzoek (bijvoorbeeld literatuur-, haalbaarheid-, markt- of effectonderzoek), doorontwikkeling, conceptontwikkeling, validatie/testen van een innovatie, prototyping, data-analyse of netwerkorganisatie.

In totaal is er € 200.000 beschikbaar met een maximum van € 10.000 per voucher. De looptijd van de projecten is maximaal zes maanden.

Aanvragen kunnen tot en met 31 december 2020, 12.00 uur worden ingediend en worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

Kijk voor meer informatie op de website van ZonMw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.