NL leert door met loopbaanadvies en online scholing

Werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen dankzij de subsidieregeling ‘NL leert door’ gratis een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Met zo’n ontwikkeltraject krijg je beter zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt. Een loopbaanadviseur kan je steunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk.

De vraag naar ontwikkeladviezen in 2020 was groot, in augustus hebben in één maand 22.000 mensen zich geregistreerd voor een ontwikkeladvies. Deze mensen zullen in het najaar van 2020 een ontwikkeladviestraject gaan volgen. Om nog meer mensen te helpen zich aan te passen aan de veranderde arbeidsmarkt heeft het kabinet extra geld uitgetrokken, hierdoor zijn er vanaf 1 december 2020 weer 50.000 nieuwe ontwikkeladviestrajecten beschikbaar voor iedereen tussen de 18 en 65 jaar. Ook kan iedereen vanaf 1 december 2020 gratis online scholing volgen. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Online scholing

Op 16 november 2020 heeft de minister van SZW aan 14 opleiders subsidie toegekend. Met deze ‘NL leert door’-subsidie kunnen zij kosteloos leerpakketten, abonnementen, cursussen en trainingen aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kortdurende cursus om een specifieke vaardigheid te leren of om een vakgerichte bijscholing te volgen. Een ideale manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Zo leer je vaardigheden om binnen jouw organisatie ander werk te kunnen verrichten, jezelf te updaten of om beter inzetbaar te zijn in een bij een ander bedrijf of organisatie. De cursus of opleiding die je doet kan ook een eerste stap zijn richting omscholing naar een ander beroep of andere loopbaan met betere arbeidsmarktkansen.

Om een cursus of training te volgen, hoef je je alleen maar aan te melden bij een opleider die subsidie heeft gekregen. De opleider handelt verder de administratie en kosten af. Om je te helpen bij het zoeken naar een geschikte cursus of opleiding is er vanaf 1 december een zoekmachine beschikbaar via hoewerktnederland.nl. Ook vind je uiterlijk op dat moment het aanbod op de websites van de opleiders:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.