Aanvraagronde subsidie praktijkleren één maand later van start

De openingsdatum van de subsidieronde 2020 van de Subsidieregeling praktijkleren schuift één maand op, van 2 juni 2020 naar 1 juli 2020. Dit in verband met de extra voorschotronde in juni 2020 voor mbo-praktijkleerplaatsen.

Het voorschot kan worden aangevraagd voor praktijkleerplaatsen in het mbo, niet voor de categorieën vo/pro/vso, hbo en promovendi/toio’s. Dit in verband met de uitvoerbaarheid van de voorschotregeling. Daarbij gelden dezelfde voorwaarden als voor de bepaling van aanspraak op de definitieve subsidie: de aanvrager moet een door SBB erkend leerbedrijf zijn dat tijdens het studiejaar 2019/2020 één of meer bbl-studenten heeft begeleid.

Het is alleen mogelijk een voorschot aan te vragen voor de periode van de start van het schooljaar 2019/2020 tot en met 31 maart.

Ook definitieve aanvraag indienen

Wanneer een voorschot wordt aangevraagd, is het ook verplicht om uiterlijk 16 september 2020, 17.00 een definitieve aanvraag voor de subsidie praktijkleren in te dienen. Voor werkgevers die te maken hebben met gedwongen sluiting van 16 maart tot en met 19 mei brengt RVO de weken waarin zij de BBL-studenten niet konden begeleiden, niet in mindering op de subsidie. Ditzelfde geldt voor bedrijven die weliswaar niet gedwongen gesloten waren, maar die toch moesten sluiten, omdat voortzetting van het bedrijf, met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, niet verantwoord was.

Foto RVO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.