WBSO-realisatie melden voor 1 april

Is er in 2019 WBSO aangevraagd voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O)-uren van jouw werknemers? Dan moeten de S&O-uren die de medewerkers in 2019 hebben gerealiseerd voor 1 april gemeld worden. Zijn er geen S&O-uren gemaakt in het voorgaande kalenderjaar, dan moet dit ook doorgegeven worden. Is er bij de WBSO-aanvraag gekozen voor ‘werkelijke kosten en uitgaven’ (niet voor forfait)? Dan moeten ook de in 2019 gemaakte kosten en uitgaven gemeld worden.

Om deze verplichte opgave te kunnen doen, verzoeken wij je om ons de volgende gegevens aan te leveren:

  • De gerealiseerde uren per project per aanvraagperiode;
  • De BSN’s van alle werknemers die in 2019 aan de WBSO-projecten hebben gewerkt;
  • Een kopie van de brief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) met daarin de activatiecode.

Om een tijdige realisatie te doen, willen we je vragen de WBSO-uren en kosten over 2019 uiterlijk 13 maart in kaart te brengen en deze naar ons toe te sturen.

Artikel gaat verder na afbeelding

Indien je de mededeling liever zelf doet (Let op: Je kunt deze mededeling alleen doen als je een e-Herkenningsmiddel hebt!), willen wij je vragen om ons een bevestiging te sturen zodra de mededeling is gedaan.De mededeling moet uiterlijk 31 maart 2020 zijn gedaan. Doe je de mededeling te laat, dan legt RVO.nl een boete op. Dien je helemaal geen mededeling in, dan gaat RVO.nl ervan uit dat er geen S&O-uren en kosten en uitgaven zijn gemaakt. De WBSO-beschikking wordt dan volledig gecorrigeerd (naar 0 S&O-uren en € 0 kosten) én RVO.nl legt je een boete op, vanwege nalatigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.