Nieuwe ronde RAAK-mkb open

Het Regieorgaan SIA heeft onlangs een nieuwe oproep in het kader van RAAK-mkb gepubliceerd. Aanvragen kunnen tot en met 9 maart 2021, 14.00 uur worden ingediend.

RAAK-mkb is onderdeel van de regeling Regionale actie en aandacht voor kenniscirculatie (RAAK) en bevordert de samenwerking tussen mkb-bedrijven en hogescholen. Het doel van de regeling is het bevorderen van kennisuitwisseling om het innovatief vermogen van mkb-ondernemingen te vergroten. In totaal is er voor deze ronde een budget van € 5,1 miljoen beschikbaar.

Het onderzoeksproject dient te worden uitgevoerd door een consortium dat naast de hogeschool ten minste bestaat uit 6 mkb-ondernemingen, aangevuld met een brancheorganisatie of een andere organisatie die het stimuleren van innovatie in het mkb in haar doelstellingen heeft staan. Van de vereiste 6 mkb-ondernemingen moeten er minimaal 5 in Nederland gevestigd zijn. De maximaal aan te vragen subsidie is € 300.000 per project. De consortiumpartners, waaronder de hogeschool zelf, dragen ten minste 50% bij aan de totale projectkosten. De cofinanciering kan zowel in-cash of natura plaatsvinden.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Een aanvraag wordt beoordeeld op 3 criteria:

  • Vraagarticulatie: Is de onderzoeksvraag aantoonbaar gebaseerd op de vraag uit de beroepspraktijk?
  • Netwerkvorming: Bevat het consortium de relevante partijen om de onderzoeksvraag te beantwoorden en zorg te dragen voor verdere verspreiding van de onderzoeksresultaten, zowel in het mkb als in de beroepsopleidingen?
  • Onderzoeksplan: Bouwt het onderzoek voort op state-of-the-art kennis, passen de onderzoeksmethodieken bij de onderzoeksvraag, is het onderzoek navolgbaar en is de projectplanning en -organisatie realistisch?

In de beoordeling van een aanvraag weegt het onderzoeksplan mee voor 50%, vraagarticulatie en netwerkvorming elk voor 25%. De duur van het project is maximaal 24 maanden. Het project moet worden gestart tussen 1 september 2021 en 1 februari 2022.

Aanvragen kunnen tot en met 9 maart 2021 (14.00 uur) worden ingediend via ISAAC, het digitale aanvraagsysteem van NWO.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.