Energiesubsidie – SDE+ najaar 2019 gepubliceerd

Op 30 september 2019 zijn de Wijziging algemene uitvoeringsregeling SDE en de Aanwijzingsregeling SDE-categorieën najaar 2019 in de Staatscourant gepubliceerd. Vanaf 29 oktober is het weer mogelijk subsidie aan te vragen vanuit de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+).

De SDE+-najaarsronde 2019 is open van 29 oktober 2019, 9.00 uur tot 14 november 2019, 17.00 uur. Het budget voor deze ronde is € 5 miljard. De najaarsronde heeft 3 fases. In de eerste fase is het alleen mogelijk projecten in te dienen met een basisbedrag tot maximaal € 9 cent/kWh. Vervolgens stelt RVO.nl de regeling stapsgewijs open voor duurdere projecten tot € 13 cent/kWh.

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Nieuw: transportindicatie en toestemmingsformulier

Vanaf de SDE+-najaarsronde 2019 geldt voor elektriciteitsproducenten een aanvullende voorwaarde. Wilt u een aanvraag indienen, dan moet er een transportindicatie van de netbeheerder meegestuurd worden. Deze is aan te vragen bij uw netbeheerder. Daarnaast is een uniform formulier ‘Model toestemming locatie-eigenaar’ geïntroduceerd. Bent u geen eigenaar van de beoogde locatie? Dan bent u verplicht om dit formulier – ingevuld en ondertekend door de eigenaar of eigenaren van de locatie – met uw aanvraag mee te sturen.

Exploitatiesubsidie

Met de subsidieregeling SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. De SDE+ is een exploitatiesubsidie. Dit betekent dat de energieproducent subsidie krijgt voor de geproduceerde duurzame energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.