Corona Rebuildprogramma

Loopt door de coronacrisis je omzet terug en wil je je businessmodel aanpassen aan de veranderende markt? Het landelijke Corona Rebuildprogramma helpt jou om gestructureerd toe te werken naar een positieve cashflow, ongeacht in welke sector jouw bedrijf actief is.

Wat mag je van het programma verwachten

 • Je krijgt inzicht in welke onderdelen van jouw businessmodel nog functioneren en welke onderdelen verledentijd zijn;
 • Je krijgt inzicht in de omzetpotentie van jouw bestaande klanten en nieuwe klanten;
 • Je krijgt inzicht in de problemen die op verschillende niveaus bij jouw klanten spelen en ontdekt kansen voor new business;
 • Je onderneemt actie en past je businessmodel aan;
 • Je boekt meetbaar resultaat in je cashflow.

Verspreid over een periode van 8 weken vinden er vijf masterclasses plaats over een specifiek onderwerp. Daarnaast voer je ter voorbereiding en ter afronding van iedere module praktijkopdrachten uit. Het programma vraagt een grote commitment van jou als ondernemers. Ditzelfde mag je ook andersom verwachten. De masterclasses zijn verdeeld over 5 dagdelen.

Het artikel gaat verder onder de afbeelding

Het programma bestaat uit:

 1. Kennismaking en noodzaak: Maak kennis met elkaar en krijg inzicht in welke onderdelen van jouw businessmodel nog functioneren en welke onderdelen verleden tijd zijn.
 2. Bestaande en nieuwe klanten: Krijg inzicht in de omzetpotentie van je bestaande klanten en leer skills om look-a-like klanten te vinden voor new business
 3. DMU en marktpotentie: Krijg inzicht in de problemen die er op verschillende niveaus bij jouw klanten spelen en ontdek kansen voor het verhogen van jouw omzet.
 4. Minimale oplossingen en maximaal resultaat: Krijg inzicht en onderneem actie om met minimale middelen een oplossing te bouwen waar jouw klanten voor willen betalen.
 5. Financiële impact en afsluiting: Krijg inzicht in de impact van jouw hernieuwde business model op de cashflow van je bedrijf en de benodigde financiering.

Het programma is een combinatie van theorie en praktijk. Ter voorbereiding en afronding op de masterclasses voer je praktijkopdrachten uit om je hernieuwde businessmodel te valideren in de markt.

Praktische informatie

 • – Het Rebuild Program is een landelijk programma
 • – Het programma is voor ondernemers waarbij de omzet terugloopt
 • – Iedere woensdag start er een nieuwe editie
 • – Het programma vindt digitaal plaats via Microsoft Teams

Kijk voor meer informatie op de website van de regionale ontwikkelingsmaatschappij. Voor de provincie Noord-Brabant is dit de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.